Ръководството на Лил има стратегия относно бъдещето на нападателя Никола Пепе. Генералният директор на клуба Марк Ингла е категоричен, че продажбата на играча не стои на дневен ред.

„Дали ще продадем Никола при оферта от 50 или 60 милиона евро? Не, защото логиката е да изчакаме поне до края на сезона, когато ще разговаряме с него. Мисля, че той има мисия с Лил поне до края на настоящия сезон. Вече правим планове и за следващата кампания, но ще седнем да разговаряме с него и ще вземем решение“, коментира Ингла в интервю за „Canal +“.

„Истината е, че той е много атрактивен футболист и е нормално да предизвика интереса на топ отборите в Европа“, добави генералният директор на Лил.

23-годишният футболист, който може да играе еднакво добре като дясно крило и централен нападател привлече вниманието на някои от топ отборите в големите първенства със силните си изяви за Лил от началото на сезона. Той има 14 мача за отбора, в които е вкарал 8 гола и има 7 асистенции.

Лил го привлече от Анже за сумата от 10 милиона евро.

Барселона, Арсенал, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Челси са само част от отборите, които не крият своя интерес към Никола Пепе.

Нападателят има договор с Лил до 30 юни 2022 година.