В отбора на Ливърпул са убедени, че предстоящият трансфер на Калвин Филипс от Лийдс в английския шампион Манчестър Сити ще ги постави на полпозишън за това да привлекат младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, твърди „Sun“.Въпреки това все още има вероятност двата най-силни отбори в Англия в последните сезони да се борят за халфа следващото лято. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е голям почитател на Белингам и вече го е определил като своя основна цел за след 12 месеца.

Но наставникът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола също харесва много качествата на 18-годишния футболист и се надява приятелството на Белингам с Ерлинг Халанд, който премина именно от Дортмунд в Сити преди няколко седмици, да повлияе на английския национал да избере да продължи кариерата си на „Етихад“.

На „Анфийлд“ обаче нараства увереността, че предстоящото привличане на Филипс от страна на Ман Сити за около 45 милиона паунда означава, че „червените“ са фаворити за подписа на Белингам.

Междувременно от Дортмунд настояват, че английската звезда няма да бъде продаден през този трансферен прозорец, но в клуба са наясно, че може да им е трудно да го задържат след края новия сезон, въпреки че се очаква да поискат около 80 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед също има интерес към Белингам, но остава далеч назад в битката за подписа му.