Отборът на Ливърпул е осъществил контакт със звездата на Спортинг Лисабон Педро Гонсалвеш, който е нарича в родината си „новия Бруно Фернандеш“ след отличната кампания, която изигра. „Лисабонските орли“ вече спечелиха титлата в Португалия за първи път от 19 години насам, а атакуващият полузащитник имаше голям принос за това.

В 31 мача от първенството 22-годишният халф отбеляза 22 попадения и направи три асистенции. Тези му цифри са довели до интерес от страна на Ливърпул, които се очаква да се подсилят през лятото след разочароващия сезон във Висшата лига.

Още повече, че те най-вероятно ще търсят и заместник на Джорджиньо Вайналдум, който се очаква да напусне след края на сезона, тъй като договорът му изтича през лятото и няма индикации, че може да бъде подновен.

Според португалското издание „Record“, тимът от „Анфийлд“ вече е осъществил контакт с младока, който има клауза за откупуване на стойност от 52 милиона британски лири. От Спортинг обаче ще се опитат да задържат Гонсалвеш, като се твърди, че от клуба вече работят по новия му договор, който също ще увеличи и клаузата му за откупуване до 69 милиона британски лири.

Гонсалвеш има опит в Англия, където от 2017 до 2019 година игра за отбора на Уулвърхемптън до 23 години.