Европейският клубен шампион Ливърпул е отправил оферта към португалския гранд Спортинг Лисабон за полузащитника Бруно Фернандеш, предават медиите в Португалия.

Формата на Фернандеш през изминалия вече сезон направи така, че редица големи клубове да са заинтересовани от възможността да го закупят, а голям интерес има от тимове от Премиър лийг.

Манчестър Юнайтед бе силно спряган за нов клуб на 24-годишния футболист, докато Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър също следят ситуацията.

Въпреки това португалските медии потвърждават, че Ливърпул вече е отправил финансово предложение към борда на „лисабонските лъвове”, като офертата е на стойност 40 милиона паунда. Твърденията са, че мърсисайдци тестват португалския гранд с тази оферта, за да научат първи колко точно пари иска Спортинг за услугите на голямата си звезда.

Португалският национал, който помогна на страната си да триумфира в турнира Лигата на нациите по-рано през месеца, има освобождаваща клауза на стойност 86 милиона паунда в договора си, който изтича през лятото на 2023-а година. Фернандеш има 29 гола и подаде за други 17 с екипа на Спортинг през изминалата кампания.