Ливърпул е първи избор на Джуд Белингам, ако той напусне Борусия Дортмунд това лято, твърди Football Insider. „Червените“ са фаворити за подписа на 19-годишната звезда на „вестфалци“, въпреки че испанският шампион Реал Мадрид остава също в надпреварата.

Дортмунд започна преговори с Белингам за нов договор, но английският национал все още не е решил дали иска да напусне Германия след края на сезона. Очаква се от „Сигнал Идуна Парк“ да искат над 130 милиона евро, за да пуснат Белингам през лятото.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Изданието съобщава, че Ливърпул е готов да извади такава голяма сума, с която да счупи британския трансферен рекорд, който в момента се държи от Джак Грийлиш за преминаването му в Манчестър Сити. Мърсисайдци обаче са наясно, че класирането за Шампионската лига през следващия сезон е от решаващо значение за привличането на полузащитника на „Анфийлд“.

Белингам подчерта, че сега е изцяло фокусиран върху битката за титлата в Германия този сезон, а чак след това ще насочи вниманието си към евентуален трансфер. Но ако той наистина осъществи трансфер във ВИшсата лига, то Белингам би предпочел да се присъедини към Юрген Клоп и Ливърпул, вместо да премине в Ман Сити или Челси.

Белингам отбеляза 10 гола и асистира за още шест през този сезон в 34 мача. През трите си сезона в Германия Белингам има 124 мача във всички турнири за Дортмунд и вкара 20 гола.