Отборът на Ливърпул е започнал преговори със защитника на Барселона Роналд Араухо. Според „El Nacional“ мърсисайдци са готови да удвоят заплатата му, за да го изкушат да премине на „Анфийлд“.

Договорът на 22-годишния бранител изтича през 2023 година, така че Барселона може да се изкуши да го продаде, ако не успее да се договори с него за нов договор.

Челси също беше свързан с трансфер на уругваеца заради несигурното бъдеще на централните защитници Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. И двамата защитници има договори само до края на кампанията и за момента са далеч от договаряне на нови споразумения.

Араухо е национал на Уругвай, а през този сезон има 14 мача за Барселона, като е вкарал едно попадение.

В момента мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разполага със солиден брой централни защитници. Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип се възстановиха от дълготрайните си контузии, които ги оставиха извън игра за голям период от миналия сезон.

„Червените“ привлякоха през лятото Ибрахима Конате от РБ Лайпциг, докато Натаниел Филипс също все още е на „Анфийлд“ и подписа нов договор по-рано тази година.