Звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум изглежда все по-близо до трансфер в Барселона, като се очаква „каталунците“ да платят около 15 милиона британски лири за него, твърди „Daily Star“. Нидерландецът навлиза в последната година от договора си с „червените" и преговорите за нов такъв изглежда са в застой. От това иска да се възползва новият наставник на Барса Роналд Куман.

„Каталунците“ се надяваха да вземат бившия футболист на Нюкасъл за около 10 милиона паунда, но Ливърпул не иска да стига толкова ниско. Английските шампиони не искат да загубят анйлдум толкова евтино, като ще поискат още около 5 милиона паунда повече от предложението на испанците.

Вайналдум имаше важна роля в скорошния успех на Ливърпул, при който те спечелиха четири трофея през последната година. Неговият коронен момент беше именно срещу Барселона в ½-финалите на Шампионската лига през сезон 2018/2019, когато отбеляза две попадения при победата с 4:0, което класира „мърсисайдци“ на финала.

Мениджърът Юрген Клоп обае сега иска да вземе Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен и това може да направи нидерландецът излишен на „Анфийлд“.

Смята се, че Ливърпул и Барселона ще постигнат споразумение през следващите дни.