Английският шампион Ливърпул обмисля да привлече защитника на Торино Глейсън Бремер през лятото. 23-годишният бранител впечатлява с изявите си дотук през сезона в Серия А, като има 19 участия за торинци и е запазил пет „сухи“ мрежи.

„Мърсисайдци“ ще са в търсене на нов централен бранител преди началото на следващия сезон, за да избегне повторение на настоящата си кризисна ситуация с трайно контузените Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, което остави на практика тима без типичен централен защитник.

Според „Tuttosport“, от Ливърпул са се насочили именно към Бремер. В доклада се посочва, че „червените“ следят развитието на бразилеца от известно време.

От Торино ще се опитат да задържат свояиграч, като се готви да му предложи нов и подобрен договор, за да откажат мърсисайдския клуб.

Ако Ливърпул реши да действа по този трансфер, то те биха срещнали конкуренция в лицето на градския си съперник Евертън.

„Toro News“ твърди, че „карамелите“ също са заинтересовани от възможността да привлекат 23-годишния играч през лятото.

Смята се, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп планира сериозно възстановяване на тима, за да направи нова заявка за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

Бремер играе предимно като лев централен защитник и би могъл да бъде ефективен партньор на Ван Дайк, когато нидерландеца се завърне в игра.

През януари актуалния шампион привлече Бен Дейвис от Престър Норт Енд и Озан Кабак от Шалке, който играе като преотстъпен до края на сезона. Тимът има възможност да го привлече за постоянно през лятото.