Спекулациите за бъдещето на играча от Бенфика – Карлос Винисиус, се засилват сериозно. Голям интерес към него има от Ливърпул и Уулвърхемптън. Въпреки това играчът на „орлите” е готов да преподпише договора си с тима от Лисабон. 25-годишният играч е „хванал” окото на дуото от елита на Англия, след като през този сезон нападателят има 20 гола и 12 асистенции в 36 мача от Лига Сагреш.

Португалското издание Record твърди, че Бенфика е близо до договарянето на играча с нов контракт, в който ще фигурира стабилна финансова клауза. Настоящият договор на Винисиус изтича през лятото на 2024-а година, а в него лежи опция за откупуване на стойност 100 милиона евро. Сега Бенфика иска да я покачи на 120 милиона.

По-рано през годината имаше твърдения, че Бенфика е готов да се раздели с него за 60 милиона от европейската валута, след като бразилецът е пожелал преминаване в Премиър лийг. Винисиус се присъедини към Бенфика през миналото лято след трансфер за 20 млн. евро от Наполи, като нападателят вкарва гол за новия си отбор на всеки средно 87 минути.