Ливърпул проявява интерес към нападателя на Саутхемптън Душан Тадич, твърди вестник „Таймс“. Само преди няколко дни двата клуба се забъркаха в сериозен скандал, който обаче явно няма да попречи на „червените“ да отправят оферта за 28-годишния сърбин.

Повод за разправиите между двата клуба от Висшата лига стана защитникът Върджил Ван Дай. От Ливърпул се опитаха да преговарят тайно с футболиста, а „светците“ заплашиха, че ще информират Висшата лига за нерегламентираните действия на хората от „Анфийлд“.

Парите не могат да заличат недоразумението за Ван Дайк

Само ден по-късно ръководството на Ливърпул призна вината си, излизайки с нарочна декларация, с която се извини на колегите си и официално оттегли интереса си за холандеца.

Въпреки скандала, Ливърпул продължава да гледа към стадион „Сейнт Мери“, но този път тяхна трансферна цел е Душан Тадич.

Саутхемптън поиска 70 млн. паунда за Върджил ван Дайк

Тадич премина в Саутхямптън от Твенте през 2014 година. През миналия сезон той записа на сметката си 33 мача, в които отбеляза три гола и направи пет асистенции. Договорът на Тадич със Саутхямптън изтича през лятото на 2020 година.

Ливърпул вече си осигури един нападател в лицето на Доминик Соланке, който дойде на „Анфийлд“ със свободен трансфер от Челси.