Вратарят на Саутхемптън Алекс МакКарти е набелязан за лятна покупка от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Причината е, че 52-годишният германски специалист има желание именно англичанинът да замени Симон Миньоле, след като се очаква белгийският страж да напусне „Анфийлд” в близките седмици.

Миньоле изкара сезона на резервната скамейка, след като Алисон Бекер се справи брилянтно в дебютната си кампания с фланелката на мърсисайдци. Английският Mirror твърди, че 29-годишният вратар впечатлил наставника на Ливърпул, който бе титуляр за „светците” през сезона.

Националът на Англия, който има 25 участия за „трите лъва”, изпадна в немилост обаче след пристигането на Ралф Хазенхютъл, който предпочита 23-годишния Ангъс Гън под рамката. Договорът на МакКарти с отбора от „Сейнт Мерис” изтича след три години (2022). Ако сделката стане факт, МакКарти ще стане седмият играч от Саутхемптън, който преминава директно в Ливърпул от 2014-а година насам. Досега това са сторили Рики Ламбърт, Адам Лалана, Деян Ловрен, Натаниъл Клайн, Садио Мане и Върджил Ван Дайк.