Мениджърът на Дарби Каунти Франк Лампард потвърди, че крилото Хари Уилсън ще изкара целия сезон 2018/2019 под наем в неговия тим. По този начин наставникът опита да пресече нароилите се в последно време слухове, че Ливърпул ще отзове своя кадър.

Уелският национал демонстрира сензационна форма в отбора от Чемпиъншип, като може да се похвали с 10 гола и 2 асистенции в 24 мача. Няма футболист от втория ешелон на английския футбол, който да превъзхожда 21-годишния играч по попадения (6) с удари извън наказателното поле.

Думите на Лампс идват като естествено продължение на заявеното по-рано от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който заяви, че не вижда смисъл да връща Уилсън при „червените” по-рано от договореното. Единственият шанс това да се случи минава през много сериозна криза с контузии, която да застигне мърсисайдци.

„Не съм чул нищо от Ливърпул, а това са добри новини”, коментира Лампард. „В случая липсата на новини е добра новина.”

„Надявам се Хари да остане, защото мисля, че наемът е от полза за всички страни. Поне до този момент е така.”

„От гледна точка на индивидуално представяне, 10 гола са страхотен принос. Неговите впечатляващи попадения радват окото, но най-голямото ми удоволствие е да гледам неговите игри през последния месец. Той може всичко – има енергията, характера, които му позволяват да получи топката и да бъде ключова фигура в завързан мач. Мисля, че му предстои да разплете още няколко възела.”

„Хари заслужава всички аплодисменти и се надявам, че може да продължи прогреса си и през втория дял от сезона”, добави Лампард.