Ливърпул е направил официална оферта за бразилския вратар на Рома Алисон Бекер. Предложението е на стойност 62 милиона паунда, която, ако бъде приета, то тя ще бъде рекордна в историята за вратар.

По-рано през деня се появи информация, че Рома е отрязал и това предложение на Ливърпул, но италианските медии потвърдиха, че няма отказ от "Олимпико" и още се умува върху предложението на "червените". Интерес към вратаря има и от Челси и Реал Мадрид.

Спортният директор на „джалоросите” Мончи заяви, че римляните няма да чакат до самия край на прозореца, за да се изслушват предложения за играчите им. „Римските вълци” също така довериха през изминалите дни, че очакват поне 66 милиона паунда за бразилския национал.

Вратарят се завърна в италианската столица, след като бе част от „селесао” на Мондиал 2018.

25-годишният футболист е част от римския клуб от две години, като записа 37 срещи за отбора през изминалия сезон.

Офертата на Ливърпул, която в европейската валута е 70 милиона евро, би счупила рекорда за вратар, който се държи от Джанлуиджи Буфон – 53 милиона, когато Джиджи премина от Парма в Ювентус през 2001 година. Голямото постижение в Премиър лийг за вратар бе поставен през миналия сезон, когато Манчестър Сити докара на „Етихад” резервата на Алисон в Бразилия – Едерсон за 40 милиона евро.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп побърза да защити за пореден път вратаря на Ливърпул Лорис Кариус, който допусна нова грешка – този път в предсезонна контрола на тима срещу Транмиър.

Алисон игра в петте срещи на Бразилия на Мондиал 2018, като запази три чисти мрежи. Петкратният световен шампион бе отстранен на четвъртфиналите след поражение от Белгия с 1:2.