Ливърпул е отправил оферта за звездата на Милан - Исмаел Бенасер, чийто договор с италианския гранд изтича в края на следващия сезон. Смята се, че на „Анфийлд“ виждат в лицето на алжиреца добра алтернатива при неуспех с привличането на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд.

Очаква се мърсисайдци да подмладят халфовата си линия в следващите два трансферни прозореца, след като Джеймс Милнър е близо до отказване, а договорите на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта изтичат през лятото. Артур Мело пък едва ли ще получи предложение наемът му да се превърне в постоянен трансфер.

Това би трябвало да отвори място в редиците на мениджъра Юрген Клоп и, въпреки че много от фенове на Ливърпул ще се надяват, че клубът ще направи всичко възможно да вземе Белингам, съставянето на план „Б“ също не е лоша идея, особено, след като от Борусия се очаква да поискат над 100 милиона паунда за своята звезда.

„Corriere dello Sport“ твърди, че Бенасер вече има предложение от „червените“, след като той не е дал окончателен отговор дали ще подпише нов контракт с „росонерите“. Смята се, че Клоп харесва качествата на 25-годишния полузащитник, който би трябвало да бъде на разположение срещу приемлива сума, ако италианският шампион реши да го продаде идното лято, за да не го изгуби без пари през 2024-а година.

25-годишният Бенасер има 44 мача за Алжир и е основен стълб в халфовата линия на Милан, откакто подписа с Емполи през 2019-а година. Головете и асистенциите обаче не са силна част от играта му, което го отличава от Белингам, но евентуалното му пристигане на „Анфийлд“ поне ще даде на Клоп повече опит в халфовата линия. Въпреки че се говори, че „червените“ са пратили оферта до агента на Бенасер, не е ясно дали става дума за сделка още през януари или за следващото лято.