Ръководството на Ливърпул смята да се възползва от ситуацията около Ювентус и Кристиано Роналдо, като предложи шанс на италианците да възстановят голяма част от евентуалното вложение за покупката на португалеца. Уловката е, че торинци само трябва да склонят да продадат големия си ас Пауло Дибала.

Според информацията на „Ил Джорнале” мърсисайдци са готови да платят 80 милиона паунда за Пауло Дибала. Сумата се равнява на почти 90,5 милиона евро, докато Юве в момента се опитва да спазари Кристиано Роналдо срещу сумата от 100 милиона. Изданието смята, че предложението на „червените” поставя клуба пред сериозна дилема, върху която си струва да се размишлява.

Ливърпул вече се подсили с двама нови играчи в лицето на Фабиньо и спазарения още през миналото лято Наби Кейта. Въпреки това мениджърът Юрген Клоп не се е отказал от намерението да търси пряк заместник на продадения срещу 140 милиона в Барселона Филипе Коутиньо.

Доскоро фаворит в тази връзка изглеждаше капитанът на Олимпик Лион Набил Фекир. Той щеше да струва около 70 милиона евро на „червените”, ала в последния момент преговорите с френския тим пропаднаха.

Новината на „Ил Джорнале” намери потвърждение и в аржентинското издание „Футбол Меркадо”. Там твърдят, че Ливърпул няма нищо против да превърне 24-годишния Дибала в рекордната за цялата си история покупка. Причината да споменаваме аржентинците е, че изданието се счита за много близко до атакуващия футболист. Той дори е част от последователите на медията в „Туитър”.

През сезон 2017/2018 Дибала отбеляза 26 гола и 7 асистенции в 46 официални двубоя за Ювентус.

Още по темата:

Почна ли Ливърпул да слухти около Дибала?

Дибала "побеля" след Мондиала

Дибала наруши своето мълчание

Около трансфера на Кристиано в Ювентус:

Агентът на Роналдо на съдбоносна среща в Мадрид

В Италия: Юве започна с 29 играчи и един призрак

Еуфория ли? Служителите на Fiat бесни от трансфера на Роналдо

Реал Мадрид поиска едно последно нещо от Кристиано

"Лос бланкос" подло смениха цената на Роналдо