Отборът на Ливърпул обмисля да изпрати оферта за полузащитника на Интер Марсело Брозович, твърди „Calciomercato“. Според информацията мърсисайдци са готови да предложат в замяна някой измежду Роберто Фирмино и Наби Кейта.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп твърди, че има достатъчно на брой полузащитници, но се оказа, че в началото на сезона не може да разчита на много от тях. Къртис Джоунс, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта са аут по различни причини, докато Тиаго Алкантара получи поредната си контузия по време на двубоя с Фулъм (2:2) в събота. След срещата Клоп отново бе запитан дали няма да се опита да привлече нов полузащитник. Той заяви, че проблемите с непредвидени контузии няма да променят трансферните му планове, но прозорецът все още е отворен и ако има изгодна възможност, клубът може да се възползва.

Повечето медии на Острова смятат, че Ливърпул няма да прави гръмка инвестиция за халф сега, защото планира през следващото лято да отдели голяма сума за Джуд Белингам. Точно заради това от „Анфийлд“ смятат да предложат размяна на играчи.

Фирмино, който има контракт с клуба за още 12 месеца, започна като титуляр и срещу Манчестър Сити, и срещу Фулъм, но показа, че е доста далеч от добрите си години и при наличието на Дарвин Нунес и Диого Жота той най-вероятно ще получава доста по-малко шансове. Самият играч обаче заяви преди време, че иска да остане в клуба.

В същото време договорът на Наби Кейта изтича след година, но се твърди, че той съвсем скоро може да преподпише нов такъв. Ако целта обаче е да има повече дълбочина в халфовата линия, изглежда странно Ливърпул да се раздели с един полузащитник, за да вземе друг такъв.

По рано през месец март тази година 29-годишният Брозович преподписа с Интер за още четири години. „Calciomercato“ обаче твърди, че клубът може и да склони да се раздели с него, въпреки че той е изключително важен играч за „нерадзурите“, заради финансовите си проблеми.

Дефанзивният полузащитник се присъедини към Интер от Динамо Загреб през 2015 година и оттогава има общо 28 гола и 37 асистенции в 289 мача. Той спечели титлата в Серия А през 2021 година и трофея от Купата на Италия за 2022 година с екипа на „нерадзурите“. Преди време той беше свързван с трансфер и в испанските грандове Реал Мадрид и Барселона.