Третият вратар на Ливърпул Дани Уорд е пред трансфер в Лестър, съобщават медии на Острова. Трансферът може да се смята за сигурен, като се очаква само потвърждение от двете страни.

Уелският страж бе гласен за титуляр под рамката на вратата за мърсисайдци за проверката в четвъртък с Блекбърн, но след интереса на „лисиците” към него, то той ще остане извън сметките на Юрген Клоп.

Отборът от „Кинг Пауър Стейдиъм” е готов да даде 12 милиона паунда за услугите на вратаря. Трансферът се очаква да бъде финализиран съвсем скоро, след като „червените” са много близо до подпис с бразилския вратар Алисон Бекер. Другите двама на вратата за Ливърпул – Лорис Кариус и Симон Миньоле засега остават играчи на английския гранд.

Уелсецът дойде на „Анфийлд” през 2011 година след трансфер от Рексъм.  Уорд има три мача за Ливърпул – един от тях в Купата на Лигата и два са за Премиър лийг. През миналия сезон Дани Уорд пази вратата на Хъдърсфийлд, където бе под наем и бе с основна заслуга за оцеляването на „териерите” в първото ниво на английския футбол.