Отборът на Ливърпул е започнал да опипва почвата около централния бек на Шалке Малик Тиау, информират медиите в Германия. 18-годишният бранител дебютира за първия отбор на „кралско-сините“ по-рано този месец и вече е описван като следващия Жоел Матип. Според „Mirror“ младокът има клауза за освобождаване на стойност от 7 милиона паунда в сегашния си договор, който изтича догодина, но клубът от Бундеслигата има желание защитникът да подпише нов контракт. Преговорите между Тиау и Шалке в момента са в застой, което дава шанс на „мърсисайдци“ да го отмъкнат.

Тиау вече бива сравняван с Матип, който се присъедини към Ливърпул от Шалке с безплатен трансфер през 2016 година. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп вече призна, че смята Матип за един от най-добрите си трансфери някога.

„В свят на големи трансферни такси е невероятно да подпишеш с играч като Жоел Матип за без пари. Това беше може би една от най-добрите ни бизнес сделки, които направихме през последните няколко години“, сподели миналата година Клоп.