След като през януари Ливърпул прояви мимолетен интерес към Рияд Марез от Лестър, сега „червените” са стартирали далеч по-настоятелна офанзива за полузащитника на „лисиците” Уилфред Ндиди.

Според гвинейския журналист Алфа Балде от мърсисайдския клуб вече са осъществили първи разговори с играча и неговите представители. Балде твърди, че 21-годишният нигериец е дал принципно съгласие за свое преминаване на „Анфийлд”.

От Ливърпул НЕ искали Рияд Марез

Със сигурност евентуалните преговори с Лестър няма да са лесни, тъй като в последно време шефовете на „лисиците” показаха склонност към поставянето на бомбастични цени на своите играчи. Именно по тази причина желаещ трансфер Рияд Марез не бе продаден нито на Рома през лятото, нито на Манчестър Сити през зимата. Второто разочарование беше особено тежко за 27-годишния алжирец, който за известно време спря да посещава тренировките.

Колкото до Ндиди, неговият договор с Лестър е до юни 2022 година, което поставя шампиона на Англия за 2016 година в силна позиция. Дотук през сезона опорният халф записа 35 мача за „лисиците” на всички фронтове, в които вкара 1 гол и даде 4 асистенции.

Здрав дуел по оста Ливърпул-Арсенал за немски плеймейкър

Ливърпул очевидно търси варианти при положение, че Емре Джан в крайна сметка напусне отбора. Договорът на германеца изтича в края на сезона и е много вероятно той да си тръгне като свободен агент.

Интересното за феновете на Ливърпул в случая е, че въпросният Алфа Балде бе един от първите журналисти, които научиха как точно „червените” спазариха Наби Кейта от РБ Лайпциг през лятото. Германците се съгласиха да направят сериозен отбив от цената на гвинейския халф,  за да го задържат още един сезон, като фактическата покупка ще се случи преди началото на кампания 2018/2019.