Отборът на Ливърпул пожела всичко най-добро на напускащите клуба Алберто Морено и Даниел Стъридж. Договорите на двамата футболисти изтичат в края на месец юни, а клубът побърза чрез клубния сайт да поздрави дуото за всичко, което е сторило за клуба в годините край Мърсисайд.

Даниел Стъридж премина на „Анфийлд” от Челси през януари 2013-а година, като се утвърди като един от добрите голмайстори за клуба през годините в модерната ера. Той отбеляза 67 попадения в 160 мача за Ливърпул. Алберто Морено пък подписа с „червените” през август 2014-а, след като дойде от испанския Севиля. Той регистрира 141 мача за клуба, като в тях отбеляза три гола. „Най-важните думи, които мога да кажа към тези двама играчи са: Благодаря ви!”, започна мениджърът Юрген Клоп.

Прагматичен и умел Ливърпул ликува с Шестата, Тотнъм плаче

Клоп: Това, което направиха момчетата ми, е невероятно

„И двамата бяха тук, когато поех отбора през 2015-а и през целия този период ни помогнаха да се утвърдим като отбор, който върви в правилната посока. Без тях нямаше да се превърнем в този тим, който сме в този момент”, продължи германецът. „Алберто е човек, който характерът му рефлектира върху показаното на терена. Изпълнен с енергия, позитивен, човечен. Невероятна персона с голямо присъствие, който винаги даваше всичко от себе си за отбора. Наясно съм напълно, че може би според него не получи исканите минути за игра, които заслужава, но неговото влияние бе огромно през годините. През цялото време тренираше със цялото си себераздаване заедно с целия състав. Алби е защитник от световна класа и знам, че ще се завърне в националния отбор на Испания, и то не след много време”, коментира за Морено още Юрген Клоп.

„Даниел Стъридж е един от най-добрите нападатели, които аз съм виждал някога. Вкарваше голове, които не съм вярвал, че може да се случат. Както много други играчи, Даниел бе спокоен през цялото време и даваше това, което се иска от него в определените срещи. Имаше витална роля през сезона. Много хора не са наясно, че Даниел Стъридж бе един от големите лидери в нашата съблекалня. Умен, уверен и не го е страх да говори това, което мисли. Отнасяше се чудесно с младите футболисти и им помагаше да прогресират”.

„Пожелавам на двамата само успех и наслада оттук насетне във футбола. Който и тим да ги вземе, ще бъде много доволен и голям късметлия да добави тези хора в състава си. Ще ни липсват много, но ще кажа на тези момчета: Хей, вие напускате като европейски шампиони”, завърши за клубния сайт Юрген Клоп.

Все още няма информация за двамата къде ще продължат своята кариера.

Алберто Морено и Даниел Стъридж

източник: Gulliver/GettyImages