Отборът на Ливърпул се е съгласил да предложи едногодишен договор и да привлече ветерана Анди Лонерган. Стражът ще продължи да тренира с европейския клубен шампион, след като бе и на подготовката на отбора в САЩ през лятото, но след „кризата” на вратарския пост Юрген Клоп прецени да го привлече обратно.

Той започна от първата минута в контролата срещу Севиля и впечатли, след като последният му официален мач бе за Рочдейл срещу Скънторп Юнайтед в Лига 1 през март.

Лонерган остана да тренира с отбора за подготовките в Единбург и Евиан. Предложението на Ливърпул е дошло веднага, след като стана ясно, че контузия вади Алисон Бекер от игра в следващия месец, месец и половина от терените. Новият страж в отбора – Адриан, ще бъде първи избор под рамката за вицешампиона на Англия, но на практика испанецът няма акуратен заместник на поста си.

Очаква се Лонерган да бъде част от отбора на „червените” за мача срещу Челси идната сряда за Суперкупата на Европа. Юношиите на клуба при вратарите са кът – Камил Грабара е под наем в Хъдърсфийлд, докато Вицеслав Ярош се възстановява от проблем в рамото. Кайомин Келехър пък едва започна тренировки след травми в ръката.