Ливърпул ще направи офанзива за футболиста на Наполи Лоренцо Инсиние през летния трансферен прозорец, съобщава Rai Sport. Мениджърът на ,,мърсисайдци“ Юрген Клоп все още търси заместник на напусналия в посока Барселона бразилец Филипе Коутиньо, но от червените ще се опитат да привлекат в редиците си италианския национал догодина.

Ливърпул опита да закупи Набил Фекир от Лион през лятото, но сделката за френския национал пропадна и той остана в тима на Олимпик. 27-годишният Инсиние може да играе като нападател или номер 10. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви за Corriere dello Sport по-рано през месеца, че играчът има огромна откупваща клауза в договора си.

,,Инсиние? Неговата освобождаваща клауза е на стойност 200 млн. евро. С агента му Мино Райола решихме, че ще го продадем за тази символична сума. Това не е писмено споразумение, а словесно“, завърши президентът.

Наполи победи Ливърпул у дома в среща от Шампионската лига с минималното 1:0, като именно Инсиние отбеляза победното попадение за неаполитанци в края на двубоя. След международната пауза възпитаниците на Карло Анчелоти гостуват на Удинезе в среща от деветия кръг на италианската Серия А.