Отборът на Ливърпул разглежда сериозно възможността да привлече италианския национал Доменико Берарди. 26-годишният нападател на Сасуоло е набелязан като потенциален заместник на Мохамед Салах, ако египтянинът бъде продаден през лятото, твърди „Gazzetta dello Sport“.

Берарди изигра поредния си силен сезон в Серия А, като записа 30 мача, в които се отчете със 17 гола и 8 асистенции. Той е и титуляр в тима на Роберто Манчини от началото на UEFA EURO 2020 и впечатли с изявите си в първите два мача срещу Турция и Швейцария.

„Мърсисайдци“ нямат желание да се разделят със Салах, но в последните месеци все по-често се появяват слухове, че играчът не е щастлив в клуба и е склонен да потърси ново предизвикателство, като интерес към него проявяват Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. Египтянинът има договор с Ливърпул за още два сезона.

От Ливърпул обаче искат да са готови с евентуален негов заместник, ако все пак се стигне до раздяла, а Берарди е едно от първите имена в списъка с желания на мениджъра Юрген Клоп. Смята се, че от Сасуоло са готови да се разделят със звездата си срещу сумата от 50 милиона евро.

„Червените“ обаче може да срещнат конкуренция в битака за италианския национал в лицето на Лестър и Тотнъм, които също следят изявите му.