Отборът на Ливърпул се нареди на опашката за халфа на Лацио Сергей Милинкович-Савич. „Червените“ обаче не са единственият тим с интерес към звездата на столичани, като шампионът Интер, Ювентус, и Реал Мадрид следят ситуацията със сръбския национал, пише „Calciomercato“.

По-рано през лятото се писа, че и Манчестър Юнайтед има желание да привлече Милинкович-Савич, след като мениджърът Оле Гунар Солскяер има желание да го създаде ударно трио между него Пол Погба и Бруно Фернандеш.

Челси, Тотнъм, Ювентус и Пари Сен Жермен също са свързани с 26-годишния сърбин.

Милинкович-Савич е в отлична форма в началото на този сезон, след като има три гола и две асистенции в осем мача. Той има договор с Лацио до юни 2024 година, а италианското издание твърди, че от Лацио го оценяват на около 59 милиона паунда.

Смята се, че Ливърпул разглежда Милинкович-Савич като идеален заместник на Джорджиньо Вайналдум, който напусна като свободен агент, за да се присъедини към Пари Сен Жермен след края наминалия сезон.

Сърбинът се утвърди като един от най-добрите халфове в Европа, откакто се присъедини към Лацио от Генк през 2015 година. Оттогава той има 50 гола и 40 асистенции в 257 мача за отбора на Маурицио Сари.