Според медиите в Египет Ливърпул най-накрая е склонил да удовлетвори претенциите на Рома и да плати 40 милиона евро за нападателя Мохамед Салах.

Преговорите за нападателя на „джалоросите” дотук протичат с променлив успех, като по-рано през седмицата спортният директор Мончи разкри, че клубът вече е отхвърлил една оферта от мърсисайдци. Тогава испанецът поясни, че предложението не е отразявало реалната стойност на африканския техничар.

Мончи скастри Ливърпул: Рома не е супермаркет

Предполага се, че въпросната оферта е била за 32 милиона евро (около 28,5 милиона паунда), като Рома през цялото време настояваше за 40 милиона.

Изданието „Кингфут” пише, че Ливърпул в крайна сметка е решил да действа при условията на „римските вълци”. Агентът на Салах – Рами Аббас от няколко дни е в Лондон, където се предполага, че уточнява личните условия на клиента си.

Салах отрече да се е договорил с "червените"

Рома също бърза за сключването на сделката, тъй като до 30 юни трябва да балансира финансите си, за да не пострада от финансовия феърплей на УЕФА. Очевидно Салах ще бъде „жертван”, за да може столичният тим да задържи ключови играчи като Антонио Рюдигер и Раджа Наинголан.