Шесткратният европейски шампион Ливърпул може да се насочи към защитника на Торино Глейсон Бремер това лято.

Това ще бъде първият трансферен прозорец след напускането на Майкъл Едуардс, който направи чудеса заедно с Юрген Клоп при сглобяването на отбор от световна класа. Сега Джулиан Уорд, който преди е работил с Едуардс, ще бъде човекът, водещ преговорите при всички трансфери.

Добрите изяви на Бремер в Италия привлякоха вниманието на няколко клуба от Висшата лига. Торино са готови да продадат своя играч в опит да получат най-голявата възможна трансферна сума. Според „Torino Granata“, отборът на Ливърпул е сред тези, които ще участват в надпреварата за подписа му. Градският съперник на торинци - Ювентус, също има интерес към бразилеца.

В момента мениджърът на мърсисайдци има на разположение четирима централни защитници - Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате, Жоел Матип и Джо Гомес. Последният не е твърд титуляр в отбора от „Анфийлд“. В резултат на това той може да потърси ново предизвикателство, което би накарало Клоп да потърси заместник на младия англичанин.

Бремер започна кариерата си в юношеската академия на Атлетико Минейро, преди да замине за Италия през 2018 година. Оттогава 25-годишния футболист вдигна нивото си и се превърна в един от най-постоянните защитници в Серия А. Скоростта, доминацията във въздуха и физиката му се считат за неговите най-силни страни.