Английският шампион Ливърпул може да посегне изненадващо отвъд Океана, за да привлече така нужния централен защитник. Според „ESPN“ е много вероятно „мърсисайдци“ да вземат под наем до края на сезона бранителя на Ню Йорк Ред Булс Аарън Лонг.

28-годишният американски национал без избран за Защитник на годината в МЛС през 2018-а година. Той има 18 мача за представителния тим на САЩ, а „MLSSoccer.com“ твърди, че интерес към него има от клубове от Англия и Франция.

Той изглежда и като най-евтината алтернатива за Ливърпул в усложнените условия на зимния трансферен прозорец и кратките срокове, които остават до затварянето му.

Другите два варианта, които се спрягат в последните два дни, са бранителят на Лил Свен Ботман и Шкодран Мустафи от Арсенал, който може да бъде взет с краткосрочен договор. Германецът не влиза в сметките на Микел Артета и е много вероятно да напусне клуба до края на трансферния прозорец.

Дългосрочните цели на Юрген Клоп за центъра на защитата са Калиду Кулибали от Наполи и Даю Упамекано от РБ Лайпциг, но в оставащите по-малко от три дни е почти невъзможно някой от тях да бъде привлечен на „Анфийлд“.

Вчера мениджърът на шампионите призна, че клубът ще направи всичко възможно да вземе нов централен защитник до затварянето на прозореца, което ще се случи в понеделник вечерта.