Ливърпул ще прати свои скаути по време Световното първенство по футбол в Катар, тъй като се интересува от полузащитника на Бенфика Енцо Фернандес. През този сезон аржентинецът има 22 мача във всички турнири, а „лисабонските орли“ все още са непобедени в Примейра лигата и дават сериозна заявка за спечелването на първата си титла на Португалия от 2019-а година насам.

В основата на халфовата им линия е Фернандес, който вече привлича все повече интерес към себе си, въпреки че се присъедини към Бенфика едва през лятото. С добрите си изяви се очаква той да спечи място в отбора на Аржентина за Световното първенство, което започва следващата неделя.

32 снимки

Според португалския вестник „Record“, Ливърпул е готов да се включи в надпреварата за подписа на 23-годишния футболист, заедно с Манчестър Юнайтед. Твърди се, че техният „апетит“ расте, като „червените“ вече са го наблюдавали в мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Сега те ще получат възможността да го гледат отблизо и на най-голямата футболна сцена, ако бъде включен в състава на „Гаучосите“.

Енцо Фернандес

източник: Gulliver/GettyImages

Ливърпул е готви да предприеме действия по евентуален негов трансфер в края на сезона, въпреки че според информациите Юнайтед ще се опита да го привлече още през януари.

Бенфика плати само 8 милиона паунда на Ривър Плейт през юни за Фернандес, а в договора му има клауза за откупуване на стойност от 100 милиона паунда.