Лоялността на Ливърпул към Дивок Ориги е лишила шампионите от услугите на Тимо Вернер от германския РБ Лайпциг, твърди бившият нападател на "червените" Майкъл Оуен.

Вернер беше свързван силно с Ливърпул от началото на сезона и информациите сочеха, че трансферът на германския национал на "Анфийлд" е сигурен. Той дори засили тези спекулации като изрази публично мнението си, че ще пасне перфектно на отбора от Мърсисайд, който обаче реши да задържи героя от похода в Шампионската лига през миналата година - Дивок Ориги.

В крайна сметка Вернер не стигна до Ливърпул, а вместо това беше привлечен от Челси.

"Дали Ориги и Такуми Минамино ще бъдат в отбора догодина? Да, ще бъдат. Ориги тъкмо подписа нов договор, а Минамино току що бе привлечен. Те са там и ще останат там, но това не означава, че не можем се питаме защо всъщност са там. Ливърпул прояви лоялност към Ориги. Той направи каквото направи в Шампионската лига и изведнъж решиха да му предложат нов договор. Това не им позволява да харчат много пари за друг резервен нападател", каза той за Premier League Productions.

"Тимо Вернер беше свързван с Ливърпул и в крайна сметка се озова в Челси. Според мен подобен тип футболист щеше да пасне перфектно на отбора. Те обаче избраха да продължат договора на Ориги и аз не съм сигурен дали не се нуждаят от по-добър от него".