Звездата на Ливърпул Садио Мане, който днес навършва 28 години, е един отосновните играчи на „мърсисайдци“ още откакто пристигна през лятото на 2016 година. Той обаче бе посъветван да напусне клуба, ако иска да спечели „Златната топа“. Това е мнението на бившия футболист на Фулъм, Лестър и Селтик Диоманси Камара.

Според сънародника на Мане „червените“ наистина играят невероятно през последните години, но като част от тях той може би няма да вземе приза в рцете си. Националът на Сенегал остана четвърти в класирането за 2019 година, след като повече гласове получи неговият съотборник Върджил ван Дайк.

„За мен Садио заслужаваше наградата още сега. Но той трябва да продължи да се труди и може би да смени отбора. Видяхме, че той и Мохамед Салах взеха по-малко гласове от Ван Дайк, а бяха на едно ниво с него“, заяви Камара пред „ESPN“.

„Имайки предвид цената на Мане, както и класата на Ливърпул, не са много клубовете, в които той може да отиде и да направи крачка напред“, каза още Камара, което обаче звучеше в противоречие с предишните му думи.