Звездата на Олимпик Лион Мемфис Депай загатна в своя Instagram профил, че може да напусне „хлапетата”, споделяйки видео как ще се качва на червен самолет с текст „Мерси, Лион”. Бившето крило на Манчестър Юнайтед бе облечен официално, като в социалните мрежи набързо се появиха информации, че холандецът ще подпише с Ливърпул договор.

Скаути на английския гранд пък са гледали острието на френския тим по време на мача с Олимпик Марсилия преди две седмици, предават медиите във Франция. Холандският национал претърпя крах в кариерата си на Острова на „Олд Трафорд”, където прекара две години. Той премина в Лион през лятото на 2017-а година за 16 милиона паунда и възвърна доброто си представяне на „Групама Стейдиъм”.

През този сезон той има 12 гола и 15 асистенции на сметката си във всичките надпревари, а Юрген Клоп е прати хора от щаба си да проверят играта му на живо при успеха с 3:0 над Марсилия.

Твърденията са, че мениджърът Клоп ще е на пазара в търсене на нов футболист за атаката на отбора, за да покачи още повече нивото на Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах.

Ливърпул пък също е гледал и изявите на дуото на Лион Хусем Ауар и Танги Домбеле по време на мача му с южняците, като двамата също са спрягани за трансфер на „Анфийлд”.