Ливърпул няма да бъде санкциониран за неправомерни контакти  със защитника на Саутхемптън Върджил ван Дайк. Висшата лига реши, че не разполага с достатъчно доказателства срещу „червените”, за да започне дисциплинарно производство, написа вестник „Ливърпул Екоу”.

Парите могат да заличат недоразумението за Ван Дайк

„Светците” отправиха официално оплакване по-рано този месец, когато се нароиха не една и две информации, които съобщаваха за вече постигната договорка между мърсисайдци и техният централен защитник. Горе-долу по-същото време Ван Дайк настоя за трансфер пред Саутхемптън  и това принуди шефовете на „Сейнт Мерис” да защитят интересите си по някакъв начин.

Саутхемптън продължава да изнудва Ливърпув за Ван Дайк

Ден след входирането на жалбата от Ливърпул излязоха с официално извинение, в което казаха, че прекратяват интереса си към холандския национал. Въпреки това южняците не оттеглиха оплакването си, тъй като смятаха, че медиите получават информация от шефове на Ливърпул, а също така се твърдеше, че Саутхемптън има информация за частна среща между Ван Дайк и мениджъра на „червените” Юрген Клоп.

Извинението на Ливърпул за Ван Дайк - мощен автогол?

Последното обаче явно не отговаря на истината, след като Висшата лига не намери достатъчно добра основа, за да стартира производство.