Новият спортен директор в Ливърпул – Йорг Шмадтке, вече работи по две направления при трансферите на „червените“. Според журналиста от Италия Фабрицио Романо германецът вече се е ангажирал покрай преговорите за сделка с Алексис Мак Алистър, както и ситуацията с Фабио Карвальо.

Ливърпул обяви официално назначението на Шмадтке, след като по-рано през сезона стана ясно, че Джулиан Уард напуска поста си и 59-годишният бивш човек във Волфсбург парафира с мърсисайдци.

Първоначално договорът е краткосрочен, като след установяване на качеството на работа, то той може да остане и по-трайно на „Анфийлд“.

Йорг Шматке

източник: Gulliver/GettyImages

19-кратният шампион на Англия изигра разочароваща кампания в Англия и се нуждае от сериозно подсилване във всички линии по терена, освен в последната третира. Именно заради това Шмадтке вече е влязъл сериозно в преговорите с Брайтън за халфа Мак Алистър, а също така се търси и отбор на Фабио Карвальо.

Португалецът може да напусне Англия под наем, за да продължи развитието си, след което да бъде върнат обратно на Острова.