Лидерът във Висшата лига Ливърпул е готов да предложи исканата сума пари от Ювентус за аржентинския плеймейкър Пауло Дибала, предават европейските медии.

Мениджърът на английския тим Юрген Клоп планира да засили конкуренцията на отбора в предни позиции през лятото, а италианският Tutto Mercato твърди, че „червените” ще натиснат здраво, за да се стигне до договорка. Изданието твърди, че офертата ще влети в канцелариите на Ювентус в идните седмици, като все още не е ясно на колко биха склонили „бианконерите” да се разделят със своя футболист.

Дибала има девет гола в 35 срещи за торинския клуб през този сезон, като отстъплението му спрямо миналия сезон е голямо, когато закова 26 гола в 46 мача с екипа на Юве.

Националът на Аржентина се премести в Торино през 2015-а година с трансфер от Палермо, а предните сезони се твърдеше, че Ювентус няма да се раздели с „десетката” си за по-малко от 100 милиона евро. Въпреки това се очаква цената му да е спаднала след този сезон. Медиите в Англия твърдят, че Ливърпул ще закупи поне един атакуващ футболист през идното лято, като бъдещето на Даниел Стъридж и Дивок Ориги на „Анфийлд” не е сигурно.

Същевременно пък Реал Мадрид има големи щения да закупи Садио Мане, въпреки че Ливърпул не иска по никакъв начин да се разделя със сенегалския голаджия.