Отборът на Брайтън и Хоув Албион официално се подсили с полузащитника на Ливърпул Адам Лалана, след като договорът му "червените" изтече.

32-годишният халф подписа договор за три години с отбора от "Амекс Стейдиъм".

"Нямам съмнения в качеството на Адам. Ако погледнете неговото футболно CV, способностите му са ясни за всички," каза старши треньорът на "чайките" Греъм Потър.

„Той е играл на най-високо ниво, както за клуба, така и за страната си и постигна страхотни неща. Той има богат опит наред с техническите си качества. Отличията, които спечели в Ливърпул, и високото уважение, с което се държаха към него на „Анфийлд “, само още повече подчертават неговата способност и характер. Адам е наистина вълнуващо попълнение за нас. Сигурен, че привържениците наистина ще се радват да видят как играе за нас. Да имаме футболист с неговия опит ще бъде чудесно допълнение за нас и знам, че той ще бъде отличен пример за подражание на нашите по-млади играчи в състава. С нетърпение очаквам да работя с него, когато се върнем за предсезонната подготовка след няколко седмици.", допълни още наставникът на тима.

Лалана е юноша на Саутхемптън и игра за "светците" до 2014 година, когато бе закупен от Ливърпул. С "мърсисайдци" той спечели Шампионска лига, Супрекупата на Европа, Световното клубно първенство и Висшата лига през този сезон. Англичанинът вкара 22 гола в 178-те си изяви за Ливърпул.