Ръководството на Ливърпул презентира първото ново попълнение на клуба за лятото на 2019 година. Това е 17-годишният бранител от Цволе Сеп ван ден Берг.

Мърсисайдци обявиха, че сделката официално ще стане факт през юли, като остава единствено да получи медждународен клирънс. Европейският клубен шампион не уточни за какъв срок е договорът на таланта, като го описа единствено като „дългосрочен”.

„Чувството е просто невероятно”, сподели Ван ден Берг в първото си интервю като футболист на Ливърпул. „За мен това е най-големият клуб в света и сделката представлява сбъдната мечта. Наистина съм развълнуван.”

„Видях какъв тип играчи от академията израснаха в първия отбор тук. Невероятно е, особено когато такъв клуб го постига.”

„Разбира се, треньорът Юрген Клоп е страхотен човек и това е една от причината за успехите. Както и един от мотивите ми да дойда тук. Считам, че това е най-доброто място за мен и моето развитие. Дано изиграя много мачове тук.”

Ван ден Берг изигра 15 мача за Цволе в холандския елит през миналия сезон, когато тимът завърши на 13-о място. Бранителят също така има 4 срещи за националния тим на Холандия до 19 години.