Ливърпул официално финализира сделката за Алисон Бекер. Бразилският страж подписа шестгодишен договор с английския гранд, след като премина успешно медицинските прегледи на базата на клуба в „Мелууд”.

Ливърпул ще заплати на Рома 56 милиона паунда, плюс девет милиона допълнителни в бонуси. 2.2 милиона от тях ще отидат в предния клуб на вратаря – Интернасионал. Това го прави най-скъпият вратар в историята на футбола, след като задмина сънародника си и вратар на Манчестър Сити - Едерсон. Стражът на "гражданите" бе закупен на "Етихад" през миналото лято, а шампионът на Англия заплати за него 34.7 млн. паунда. На трето място остава трансферът на Джанлуиджи Буфон от Парма в Ювентус. Джиджи премина на "Деле Алпи" през 2001 година за 32.6 млн. лири.

Сагата около вратаря на Бразилия бе много сериозна, като Реал Мадрид и Челси до последно искаха да привлекат стража на Рома, но в крайна сметка той акостира на Острова.

„По отношение в моя живот и кариера, това е огромна стъпка за мен, за да бъда част от този голям клуб и семейство. Бъдете уверени, че ще дам всичко от себе си”, бяха първите думи на Алисон Бекер след подписа му с Ливърпул.

„Вчера Мохамед Салах ми изпрати съобщение, което гласеше: „Хей, какво още чакаш? Аз му отговорих, че преговорите са в напреднала фаза и да се успокои. Щастлив съм, че имам възможността да играя с Мо отново. Той е чудесен играч и човек, както и голям характер. Това са много важни неща. Да бъдеш с такива хора всеки ден е фантастично”, бяха първите думи на Алисон Бекер пред клубната телевизия.

Алисон игра в петте срещи на Бразилия на Мондиал 2018.