Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че полузащитникът на баварците Тиаго иска да напусне клуба и може да бъде трансфериран през лятото. 29-годишният испански национал е сериозно спряган с Ливърпул, Манчестър Юнайтед и други европейски клубове, навлизайки в последната година от настоящия си договор. Той е разкрил пред ръководството на германския шампион, че няма желание да удължава настоящия си контракт. Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич не успял да убеди бившия играч на Барселона да остане в Германия.

„Всъщност, разговорите между него и Хасан бяха много продуктивни. И в един момент изглеждаше така сякаш може да се стигне до споразумение за нов договор. Но впоследствие Тиаго уведоми Хасан, че иска да опита нещо ново и различно. Трябва да приемем това. Имаме договор, който е валиден за още една година и ако той се съгласи на трансфер в друг клуб, този отбор ще трябва да заплати определена сума за услугите му. Не искам да правя публични коментари относно въпросната цена, която имаме предвид. След това ще се справим с напускането му, но няма да правим лятна разпродажба. Не съм изобщо ядосан, харесвам го. Мисля, че той е страхотен играч и е добър характер. И не бива да забравяме – на 29, той е на възраст, в която ако иска ново предизвикателство, трябва да го направи сега, защото в 30-те си ще му е по-трудно да осъществи трансфер“, каза Румениге за "Sky Sports in Germany".

Той добави и повтори, че очаква трансферните цени за играчи да паднат по време на този прозорец.

„Мисля, че имам много добра връзка с много колеги – независимо дали става въпрос за Реал Мадрид, Барселона, много английски клубове, Франция, Италия – и мога да заявя ясно – всеки пострада. Всеки има ограничени приходи. Мога да кажа и още нещо със сигурност – по-големите клубове имат по-големи ограничения в приходите от по-малките. Разбира се, това е естеството на нещата, защото приходите са донякъде под въпрос за всички нас и ние бяхме свикнали да имаме по-голяма печалба“, завърши той.