Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съвсем не се е отказал от идеята да привлече Марио Гьотце в отбора си. Британският ежедневник „Дейли Мирър“ твърди, че наставникът е инициирал нови преговори, този път с Борусия Дортмунд, за подписа на плеймейкъра.

Клоп: Вече работим по лятната селекция

През лятото на 2016 година мърсисайдци напираха усилено за Гьотце, който тогава все още бе част от Байерн Мюнхен. 24-годишният играч предпочете да не излиза в чужбина, а да се завърне в родния си Борусия, където обаче дотук нещата не се развиват според очакванията му. От началото на кампанията Гьотце е изиграл едва 12 мача във всички турнири, като последният от тях бе при 1:1 срещу Майнц в Бундеслигата на 29 януари. Соченият все още за супер талант в германия играч има само един гол на сметката си (при 2:2 срещу Хофенхайм през декември) и една асистенция.

Храните, които мениджърите във Висшата лига забраниха

Въпреки неудачите за Гьотце през последните сезони, Клоп не губи вярата си в неговите качества. Тъкмо ексцентричният специалист изстреля техничаря към големия футбол, а двамата спечелиха две последователни шампионски титли на Германия (за 2011 и 2012 година).