Не остава много време до края на януарския трансферен прозорец, а в Ливърпул явно няма да предприемат действия към подсилването на отбранителната си линия. От основния отбор единствено Жоел Матип е наличен за Юрген Клоп, макар камерунецът да играе веднъж на няколко мача заради здравословни проблеми също и на практика единствените ортодоксални футболисти на тази позиция са Рис Уилиямс и Натаниел Филипс. Основният човек след травмите на Върджил ван Дайк и Джо Гомес пред Алисон е дефанзивният халф Фабиньо Тавареш, а коресподентът за английския шампион на Liverpool Echo – Пол Горст, смята, че шефовете на клуба „вървят по тънък лед” с Клоп за това си решение.

„Фактът, че се очаква Клоп да продължи да държи Ливърпул като доминиращ отбор в страната по време на разгара на такава криза, то без подкрепление от шефовете, е гранична небрежност от страна на собствениците си. Самият мениджър призна, че има желание да се закупят футболисти в дадени зони”, каза Горст.

В няколко свои интервюта германецът потвърди, че иска нов защитник, но крайното решение не е негово, което породи разговори сред феновете и специалистите около 19-кратния шампион на Англия.