Привличането на Кристиано Роналдо няма да бъде лесна мисия за Ювентус, а Ливърпул изглежда решен да се възползва от информациите, че торинци ще трябва да се разделят с някои от звездите си, за да генерира нужните финанси. „Тутомеркатоуеб” докладва, че финалистът в Шампионската лига за 2018 година е започнал да опипва почвата около Пауло Дибала.

Само преди броени дни идеята за трансфер на 33-годишния Роналдо в Ювентус срещу 100 милиона евро и годишна заплата от 30 милиона изглеждаше немислима. С всеки изминал час обаче невероятната сделка изглежда все по-реална, а дори се очаква още утре Юве да е в състояние да представи нападателя.

Дори да изключим чисто финансовите аспекти на начинанието, което „бианконерите” се опитват да изпълнят, самото пристигане на Кристиано ще постави под съмнение съдбата на Пауло Дибала. През миналия сезон 24-годишният аржентинец съвсем не беше толкова убедителен в изявите си, като прекара и определени периоди на резервната скамейка. Случайно или не, спадът в изявите му настъпи в сезона, в който южноамериканецът избра да играе с легендарния за торинци №10 на гърба.

Ливърпул със сигурност не е единственият кандидат за подписа на Дибала и на този етап е в съвсем начален етап на интереса си. На „Анфийлд” все пак не забравят какъв удар осъществиха миналото лято с привличането на друг ас от Серия А – Мохамед Салах.

През сезон 2017/2018 Дибала отбеляза 26 гола и даде 7 асистенции в 46 официални мача за Ювентус.

Още по темата:

Важна среща за бъдещето на Дибала

Агентът на Дибала на среща с хора от ПСЖ

Дибала побеля след Мондиала