Голямата звезда на Олимпик Лион е най-сериозният приоритет сред желанията на Юрген Клоп за нови футболисти в Ливърпул, пише британският ежедневник „Мирър“.

Изданието твърди, че мениджърът на мърсисайдци използва предполагаемото участие на отбора му в Шампионската лига през следващата кампания като основен коз в ръката си. Проблемът с тази теза е, че класирането в топ 4 съвсем не е сигурно. Към момента Ливърпул е трети с 66 точки, на 2 пред четвъртия Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Петият Манчестър Юнайтед (60 т.) пък е с две срещи в резерв и потенциално би могъл да се изравни по точки с „червените“.

Ливърпул не е вариант за Джо Харт

Въпрек това „Мирър“ убедено твърди, че Ливърпул поддържа постоянен контакт с Александър Лаказет, а също и с трима от основните играчи на Шалке 04 – Сеад Колашинац, Леон Горецка и Максимилиан Майер.

„Мисля, че Ливърпул в момента е доста интересен проект за футболистите. Това е фантастичен клуб, намира се в добра ситуация, която можем да използваме за по-нататъшен прогрес“, коментира Клоп.

Юрген Клоп вече мисли за оттегляне

„Разговорите, които сме имали дотук, са доста позитивни. Това не значи, че всичко ще се получи, но преговорите бяха положителни, а играчите забелязват нашия прогрес. Това е добре.“

„Не мога да кажа, че през следващия сезон на 100 процента ще играем в Шампионската лига. Не съм сигурен, че ще вървим с темпото на Тотнъм, но предвид средната възраст на нашия състав имаме още какво да предложим“, коментира Клопо.