Артър Мело няма да остане в Ливърпул и ще се завърне в Ювентус след края на сезона, когато изтича договора му за наем, това потвърди агентът на бразилеца – Федерико Пасторело. Полузащитникът нямаше късмет на „Анфийлд“, след като дойде в последния ден от летния трансферен прозорец и се контузи още в първия си мач за тима, като все още не играл отново за „червените“.

„Артър няма късмет с контузиите в Ливърпул. Сега той се завръща, но мисля, че ще се върне в Ювентус в края на сезона и ние ще решим какво да правим. Той нямаше късмет, дойде в последния ден от трансферния прозорец. Той се интегрираше и след това получи контузия, която наложи операция. Минаха три месеца. Надявам се в Ливърпул да може поне да даде своя принос“, заяви Пасторело.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Артур записа 63 мача за Ювентус и още 72 за Барселона, регистрирайки общо пет гола и седем асистенции.

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, ще продължи да възстановява халфовата линия през лятото, като основна цел си остава Джуд Белингам от Борусия Дортмунд. Мърсисайдци обаче са свързвани още с Мейсън Маунт от Челси, Мойсес Кайседо от Брайтън, Матеус Нунеш от Уулвърхемптън, Жоао Палиня от Фулъм и Сергей Милинкович-Савич от Лацио.