Европейският клубен шампион Ливърпул е имал дискусии с агентите на острието Никола Пепе, но не и с шефовете на Лил. Това заяви президентът на френския клуб Жерар Лопес.

Името на 24-годишния котдивоарец най-често се споменава във връзка с мърсисайдци, които до този момент все още не са осъществили звучен трансфер на летния пазар. Миналата кампания 2018/2019 беше изключително силна за Пепе, който завърши сезона с 22 шампионатни гола и 11 асистенции.

Арсенал и Байерн Мюнхен също проявяват интерес към играча, като засега Ливърпул има предимство пред тях. Преди няколко седмици от клуба отрекоха, че Пепе попада сред приоритетите им, ала Лопес е категоричен, че контакти с агентите на футболиста е имало.

„Знам, че Ливърпул са имали дискусии с играча, но не и с нашия клуб”, коментира босът пред RMC Sport.

„Ливърпул разполага с играчи на тези позиции и чета, че в отбора им има футболисти, които могат и да си тръгнат или пък не. Не съм чак толкова фокусиран върху Ливърпул. Но е вярно, че имаше контакти с агентите на Пепе.”

„Преди началото на турнира за Купата на Африканските нации ние получихме две оферти за него. Ще видим след това. Позицията ми беше да видим дали не можехме да направим нещо преди турнира. Имаше две предложения от два различни клуба.”

„Агентите, с които сме в добри взаимоотношения, ни помолиха за малко време, за да проучат и други варианти. Не само Лил участва в преговорите. Играчът има правото на собствени преференции”, добави Лопес.