След като по всяка вероятност Пари Сен Жермен ще привлече футболиста на Манчестър Юнайтед Андер Ерера, сега в парижкия гранд умуват над варианта да стартират офанзива и за полузащитника на Ливърпул Джеймс Милнър. Такива са последните информации, които долетяха от Франция.

Отборът на Томас Тухел очаквано триумфира с шампионската титла на Франция през сезон 2018/2019, но се представи разочароващо на европейската сцена, където беше елиминиран от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите. На домашната сцена тимът можеше да запише дубъл, но загубиха след дузпи финала за Купата на Франция срещу Рен.

Основната зона, в която парижани ще търсят подсилване през лятото, е именно полузащитата. Една от приоритетните им цели е Алан от Наполи, който беше желан още през януари, но засега няма консенсус с италианския клуб относно цената на бразилеца. Ерера е доста примамлив вариант, тъй като в края на юни неговият договор с Юнайтед ще изтече (халфът вече официално се сбогува с клуба и феновете).

Според „Льо Паризиен” наставникът Томас Тухел няма да спре дотук. Той е отворен към трето попълнение за полузащитата и е водил разговори с шефовете относно потенциално привличане на 33-годишния Милнър. Договорът на ветерана с Ливърпул е до юни 2020 година и има немалка вероятност той да не бъде подновен.

Според същата информация жертви на огромната чистка в редиците на ПСЖ ще бъдат играчи като Юлиан Дракслер, Тома Мюние, Кристофър Нкунку, Стенли Нсоки и Ерик-Максим Чупо-Мотинг.