Звездата на Вердер Бремен Милот Рашица разкри амбициите си да се конкурира с най-добрите в Шампионската лига на фона на слуховете, че Ливърпул се оглежда сериозно в косоварския национал. 23-годишният атакуващ полузащитник, който също може да играе по двете крила, е един от малкото добре представящи се футболисти за Вердер този сезон. Рашица има 23 гола в 59 участия, откакто се присъедини към клуба от Витес през 2018 година, а скорошната му форма му спечели много почитатели, включително и мениджърът на „червените“ Юрген Клоп.

Старши треньорът на Ливърпул изпрати разузнавачи да наблюдават Рашица няколко пъти този мандат, а Бремен отговори, като постави цена на звездата си от 31,5 милиона паунда. Попитан за интензивните спекулации около неговото бъдеще, Рашица каза пред „SID“:

„Все още не съм го обмислял твърде много, защото в настоящата ситуация тези мисли само ви отвличат от най-важното. В крайна сметка това не помага на никого и особено на клуба. Наистина приемам сериозно настоящата ситуация [борбата на Бремен за оцеляване в Бундеслигата] и искам да направя всичко възможно, за да се измъкнем от нея“, сподели Рашица.

„Един ден бих искал да се състезавам редовно с най-добрите играчи в света и да играя в Шампионска лига всяка година. Работя здраво за това и знам, че мога да го направя“, допълни още 23-годишният косовар.

Спортният директор на Бремен Франк Бауман призна, че клубът е изправен пред сериозна битка, за да задържи Рашица това лято, след изключителния му старт на кампанията в Германия.

„Разбира се, има няколко перспективи за играч като Милот след постиженията през последните няколко години. Досега не сме преговаряли с нито един клуб. Не е сигурно, че Милот ще ни напусне през лятото. Но не мога и да изключа тази възможност", каза Буман пред „Bild“ през февруари.