Един от основните играчи на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, за когото отсега се смята, че през следващото лято ще бъде една от основните трансферни цели на водещите клубове в Европа, може да излезе доста по-евтино от 150 милиона евро, колкото наскоро бе обявено, че ще иска германският клуб за него.

„Sun“ твърди, че сумата може да бъде с над 50 милиона по-ниска, в случай че някой от кандидатите за английския национал е готов да плати пълния ѝ размер веднага. Изданието твърди, че около 83 милиона паунда (93 милиона евро) ще бъдат достатъчни, за да бъде привлечен Белингам през следващото лято.

Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид проявяват най-силен интерес към халфа. Доскоро се твърдеше, че мърсисайдци са фаворит да спечелят битката за него, но „Sun“ настоява, че Манчестър Сити има много големи шансове заради добрите връзки, които клубът има с Борусия.

През това лято „гражданите“ вече привлякоха двама играчи на „жълто-черните“ - Ерлинг Халанд и Мануел Аканджи. Полузащитникът на шампионите - Илкай Гюндоган, също е бивш футболист на „вестфалци“.