Три клуба проявяват сериозен интерес към звездата на Олимпик Лион – Усем Ауар. Според „L’Equipe“ става въпрос за Реал Мадрид, Ливърпул и Ювентус.

Испанският шампион Реал иска да освежи полузащитата си през лятото, като треньорът Зинедин Зидан е набелязал Ауар, ако нещата с Едуардо Камавинга от Рен не се получат.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп гледа на играча като на перфектния заместник на Джорджиньо Вайналдум, който се очаква да напусне „Анфийлд“ през лятото, след като двете страни така и не могат да се разберат за нов договор. Настоящият му изтича в края на този сезон.

Ювентус и Арсенал направиха опити да го привлекат миналото лято, но така и не се стигна до негов трансфер. Твърди се обаче, че „биаконерите“ не са се отказали от 22-годишния полузащитник и ще се пробват за него отново през летния трансферен прозорец.

Смята се, че цената на Ауар е около 60 милиона евро. Той има договор с „хлапетата“ до лятото на 2023 година. През настоящия сезон халфът е записал 24 мача във всички турнири, като се е отчел с 6 гола и 3 асистенции.