След като реши да не подновява договора си с Байерн Мюнхен, австрийският национал Дейвид Алаба се превърна в основна мишена за много от водещи европейски отбори, сред които Реал Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Ливърпул.

„AS“ обаче твърди, че испанският шампион е начело на опашката за желаещи 28-годишния универсален футболист. Смята се, че „белите“ са му предложили четиригодишна сделка с годишна заплата от 11 милиона евро и въпреки последните съобщения, които предполагат, че трансферът е завършен, все още обаче няма нищо официално, като се очаква това да се случи обаче през месеците април или май най-рано.

Първоначално Алаба искаше 13 милиона евро заплата и нова петгодишна сделка от Байерн, като в момента Манчестър Сити са били най-щедри с оферта от 14 милиона (заедно с бонуси и комисионни). Ливърпул, който също се интересува от услугите на защитника, но „червените“ имат притеснения относно заплатата му, която би го направила най-добре платеният играч на“ Анфийлд“.