Ръководството на Ница е готово да направи интересен ход, щом зимният трансферен прозорец отвори на 1 януари. Френският тим има аспирации към резервния страж на Ливърпул Симон Миньоле.

Ако подобен трансфер се осъществи, то това значи, че белгиецът отново ще бъде съотборник с Марио Балотели. Двамата играха редом един до друг за „червените” през сезон 2014/2015, който беше ужасяващ за италианеца (16 шампионатни мача и едва 1 гол).

В момента треньор на Ница е клубната легенда на Арсенал Патрик Виейра, за когото белгийското издание Het Belang van Limburg твърди, че не е много доволен от вратарите на свое разположение. До този момент аржентинецът Валтер Бенитес е записал 9 мача в Лига 1, докато бившият титуляр Йоан Кардинал изигра само 3, след което беше закотвен на пейката.

Проблем за Ница ще представлява фактът, че Ливърпул на този етап не разполага с равностойна опция на Миньоле. Алисон Бекер е безспорният титуляр, а третият страж Камил Грабара е едва на 19 години и все още няма нито един официален мач за мъжкия тим. При това стечение на обстоятелствата остава под въпрос дали мениджърът Юрген Клоп би се съгласил да продаде 30-годишният Миньоле, за когото имаше оферти и през лятото.

Белгиецът пристигна на „Анфийлд” преди началото на сезон 2013/2014 и в първите си четири кампании беше твърд титуляр, но в крайна сметка плати цената за серията грешки в решаващи моменти.